Kumura työpaikkana

Tarjoamme ICT-projektijohtamisen ammattilaisille työpaikan, jossa viihdytään ja kehitytään ammatillisesti. Sitoutunut, hyvinvoiva ja osaava henkilöstö on meillä avainasemassa.

Kumura_ict-projektijohtaminen

Kumura on projekti­ammattilaisten kotipesä

Meillä sinua odottaa kokeneiden työkaverien yhteisö. Kumuralaisia yhdistää halu keskinäiseen sparraukseen: oman kokemuksen ja osaamisen jakaminen tiimimme muille jäsenille, sekä vastaavasti oppiminen muilta. Toimiessaan asiakasprojekteissa kumuralaisilla on käytettävissään koko yhteisömme osaaminen ja kokemus. Meillä kollegaa autetaan aina, kun apua pyydetään. Tämä näkyy positiivisesti myös asiakkaillemme, kun yksittäisen konsultin taustatukena toimii koko yhteisömme.

Meitä Kumuralaisia on reilu parikymmentä eri puolella Suomea. Toimistomme sijaitsevat Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä, mutta suuri osa meistä työskentelee kukin oman elämäntilanteensa mukaan myös muilla paikkakunnilla. Henkilöstömme fyysisellä sijainnilla ei siis ole merkitystä.

Tutustu Kumuralaisten tarinoihin myös heidän omin sanoin kerrottuna.

Kumura_ict-projektijohtaminen

Panostamme työnhakija­kokemukseen

Haluamme tuottaa työnhakijalle lisäarvoa, vaikka prosessi ei johtaisikaan rekrytointiin. Annamme hakijoille rehellistä palautetta ja vinkkejä jatkoon, riippumatta rekrytointipäätöksestämme.

Viestimme työnhakijalle aktiivisesti hakuprosessin etenemisestä ja tiedotamme prosessin seuraavista vaiheista, jolloin emme jätä hakijaa epätietoisuuden tilaan. Avoimuus ja läpinäkyvyys on tärkeää, jotta hakija tietää oman tilanteensa avoinna olevan paikan suhteen. Jos olemme epävarmoja tai päätöksemme on kielteinen, kerromme tämän suoraan perustelujen kera.

ICT-Projektisalkunhallinta

Haemme myös alihankkijoita

Haluamme riveihimme hyviä tyyppejä, joko työntekijöinä tai alihankkijoina. Oman henkilöstömme ohella alihankkijoidemme hyvinvointi on meille tärkeää. Otamme alihankkijoidemme henkilöt soveltuvin osin osaksi yhteisöämme. Näin he pääsevät hyödyntämään esimerkiksi yhteisömme sparrausta. Pyrimme myös tukemaan muilla tavoin heidän ammatillista kehittymistään ja hankkimaan asiakasprojekteja, jotka tukevat heidän omia toiveitaan urakehityksensä suhteen. Moni yksin toimiva freelancer arvostaa näitä asioita. Toki näemme taustalla mahdollisuuden myös siihen, että henkilö saattaa ajan myötä siirtyä Kumuran omaksi työntekijäksi.

Mitä tarjoamme?

Sen lisäksi, että tarjoamme erinomaiset henkilöstöedut kattavasta terveydenhuollosta virike- ja lounasetuihin sekä ergonomisiin työvälineisiin, tarjoamme pitkän linjan projektijohtamisen ammattilaisille paikan, jossa voit kehittyä edelleen.

Asiakkaitamme ovat Suomen suurimmat julkiset organisaatiot ja kiinnostavimmat yritykset. Ammattilaisemme työskentelevät hyvin erilaisten ja vaativien projektien parissa. Siksi arvostammekin kaikissa hakijoissa juuri laajaa kokemusta eri toimialoilta ja erityyppisistä projekteista, sillä kumuralaisten vetämät ICT-projektit eivät ole aloittelijoiden paikkoja. Meillä sinua odottaakin kokeneet kollegat, joiden kanssa uuden oppiminen ei koskaan lopu.

Kumura on projektiammattilaisten kotipesä

Toimarimme Mikko Saastamoinen bloggasi taannoin siitä, miksi meillä viihdytään ja mitkä asiat Kumuralle työnantajana ovat tärkeitä sekä rekrytoinneissa että työsuhteessa. Tutustu Mikon ajatuksiin blogissamme.

Kuulumisia

Kaikki paitsi purjehdus on turhaa

”Kokoonnumme Katajanokalla, varautukaa aurinkoon ja meriseikkailuun”, ohjeisti Simo meitä etukäteen. Odotukset olivat korkealla, emmekä joutuneet pettymään. Lue Ilonan juttu kumuralaisten yhteisestä kesäpäivästä Helsingissä.

Kumuralaisia purjeveneessä
Lue lisää

Kumura on projektiammattilaisen kotipesä

Sitoutunut, hyvinvoiva ja osaava henkilöstö on liiketoimintamme ytimessä. Haluamme tarjota ICT-projektien ja projektijohtamisen ammattilaisille paikan, jossa viihdytään ja kehitytään ammatillisesti.

Lue lisää

Merkitykselliset projektit luovat hyvinvointia

Projektien merkityksellisyys on yksi menestyvän projektikulttuurin tukipilareista. Kysyimme projektiammattilaisilta, mikä on tärkeintä työhyvinvoinnin kannalta.

Kuvassa Merja Galler, Kumuran projektitoiminnan kehittämisen asiantuntija.
Lue lisää